Wykład „Od Cieszyna do Pekinu. Dzikie rośliny jadalne w kulturze gastronomicznej Eurazji”, Opole, 10 października 2022 r.

JM Rektor Uniwersytetu Opolskiego, prof. dr hab. Marek Masnyk, zaprasza na spotkanie z dr. hab. Łukaszem Łuczajem, profesorem Uniwersytetu Rzeszowskiego, etnobotanikiem i ekologiem, od wielu lat prowadzącym warsztaty odżywiania się dzikimi roślinami, jednym z czołowych badaczy dzikich roślin jadalnych na świecie, dokumentującym tradycje używania dziko rosnących roślin pokarmowych w różnych krajach Europy i Azji, autorem wielu prac publikowanych w renomowanych pismach naukowych oraz książek: Dzika kuchnia, Podręcznik robakożercy, Seks w wielkim lesie i W dziką stronę, który wygłosi wykład:

„Od Cieszyna do Pekinu. Dzikie rośliny jadalne w kulturze gastronomicznej Eurazji”

Spotkanie odbędzie się 10 października 2022 r. o godz. 11.00 w Collegium Maius Uniwersytetu Opolskiego, w Sali Senatu, Opole, pl. Kopernika 11.

Ze względów organizacyjnych prosimy o potwierdzenie uczestnictwa w wydarzeniu do dnia 1 października – osoba do kontaktu: Magdalena Kościuk, biologia@uni.opole.pl, +48 774016010.

Dodaj komentarz

Korzystając z witryny wyrażasz zgodę na używanie tzw. ciasteczek (cookies), zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Polityka prywatności

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close