Table of Contents
Ustalenie dojrzałości technologicznej liści gatunku Yucca, filaineiitosa L. [The establishment of technological maturity with species Yucca filamentosa L.]
Zdzisław Zakrzewski
|
5-18
|
Badania nad zawartością kwasu askorbinowego u pszenic jarych i ozimych w okresie kiełkowania i wschodów [Investigations on ascorbic acid content in spring and winter wheat in time of germination and early growth]
M. Michniewicz, K. Rowicka
|
19-34
|
Badania orientacyjne nad czasokresem sadzonkowania kilku drzew i krzewów [Preliminary researches on proper time of propagation of several trees and shrubs species by cuttings]
Maria Sonnenfeld
|
35-45
|
Studia nad wpływem kwasu ß-idolilomasłowego na ukorzenianie się sadzonek niektórych drzew i krzewów [Investigation of the effect of ß-indolylbutyric acid on root formation in cuttings of some trees and shrubs]
Maria Sonnenfeld
|
47-63
|
Badania nad heterozją u pomidorów [Studies on Heterosis in Tomato]
Helena Bańkowska
|
65-110
|
Czasokres rozwoju kwaiatostanu u Canna indica L. [Development of the inflorescence in Canna indica L.]
D. Deka, Z. Zawadzka
|
111-118
|
Wpływ jaryzacji na zawartość kwasu askorbinowego u pszenic ozimych [The influence of vernalization on the content of ascorbic acid in winter wheats]
Marian Michniewicz
|
119-131
|
Gradient lokalizacji kwasu askorbinowego w jabłku jako funkcja przynależności odmianowej [Gradient de la localisation de l'acide ascorbique dans la pomme, consideré comme fonction de la varieté etudiée]
Kazimierz Bogdański
|
133-150
|
Zastosowanie auksyny do poprawiania kątów rozwidlenia u jabłoni. [The use of auxin to widen crotch angels in young apple trees]
L. S. Jankiewicz, B. Szpunar, H. Barańska, R. Rumplowa, K. Fiutkowska
|
151-171
|