Vol 11, No 3 (1934)

Table of Contents

Une conlribution statistique à la géographie floristique
Dezydery Szymkiewicz
PDF
249-265
La structure de la racine du blé et le climat
Tadeusz Szynal
PDF
267-270
Pożywki dla bakterji tworzących barwniki fenazynowe [Culture media for the bacteria producing phenazine pigments]
Antoni Kozłowski
PDF
271-273
Wyławianie kolonji bakterji ziemnych z filmu żelatynowego [Fishing colonies of soil bacteria from the gelatine film culture]
Antoni Kozłowski
PDF
275-276
Alkaloidy europejskich gatunków Lycopodium [Alkaloide der europäischen Lycopodium-Arten.]
Jan Muszyński
PDF
277-286
Dwa nowe gatunki Sinic z Tatr [Über zwei neue Cyanophyceen-Arten aus dem Tatra-Gebirge]
Karol Starmach
PDF
287-297
Growth and variability of wheat seedlings in calcium nitrate solutions
Jos. Carmin
PDF
299-314
Zmienność i współzależność w występowaniu cukrów i kwasów w owocach jabłoni [Variabilität und Wechselbeziehung im Auftreten von Zucker und Säure in Äpfeln]
Stanisław Wóycicki
PDF
315-321
Über die von Haberlandt entdeckten Spaltöffnungsabnormitäten bei Populus lasiocarpa
Z. Wóycicki
PDF
323-332
O wpływie kofeiny na zmiany morfologiczne bakteryj brodawkowych [Influence de la caféine sur les modifications morphologiques des bacteries nodulaires]
Zofia Sembrat
PDF
333-346