Table of Contents
Białka ziemniaka (Solanum tuberosum) rozpuszczalne w kwasie sulfosalicylowym [Sulphosalicylic acid soluble proteins of the potato {Solanum tuberosum)]
B. Morawiecka
|
161-170
|
Cytological studies in Ascobolus immersus
J. Żuk, Z. Świetlińska
|
171-179
|
The effect of 2-chloroethyl trimethylammonium chloride (CCC) on the frost resistance of tomato and bean plants
M. Mchniewicz, T. Kentzer, K. Kriesel, B. Purzycka
|
181-190
|
Air passage capacity in leaves
P. Strebeyko
|
191-198
|
Observations on plant development (X)
A. Listowski, I. Jackowska
|
199-204
|
Aktywność arginazy i zawartość argininy w grochu i pszenicy [Arginase activity and arginine content in green peas and wheat]
B. Wielgat, G. Morawska-Muszyńska, I. Reifer
|
205-214
|
A comparison between the effect of gibberellin and 2-chloroethyl trimethylammonium chloride (OCC) on some biochemical processes in bean, plaints. I. Effect on catalase and peroxidase activity
M. Michniewicz, J. Stanisławski
|
215-223
|
Badania autoradiograficzne nad wpływem światła na włączanie tymidyny3H do chloroplastów w różnych stadiach rozwojowych [Recherches autoradiographiques sur l’influence de la lumière sur l'incorporation de thymidine 3H dans les chloroplasts en différentes étapes du développement]
M. J. Olszewska, E. Mikulska
|
225-234
|
Enzymy hydrolityczne w rozwijającym się woreczku zalążkowym lilii [Hydrolytic enzymes in developing embryo sac of Lilium candidum]
B. Rodkiewicz, M. Kwiatkowska
|
235-242
|
Wpływ CCC i gibereliny na zawartość związków azotu w liściach i łodygach fasoli [The effect of CCC and gibberellic acid on the nitrogen compounds content in the leaves and stems of the bean]
A. Dmitruk, L. Konopska
|
243-248
|
Investigation on plant tissue impedance. Results of experiments with Daucus carota L.
A. A. Teske
|
249-259
|
Maria Curie-Skłodowska University
L. Dunajska
|
261-272
|
Wpływ kwiatostanu żeńskiego na kształt liści brzozy brodawkowatej [The influence of the female inflorescence on the form of leaves of Betula verrucosa Ehrh.]
I. Więckowiska
|
273-286
|
O mechanizmie "stymulującego" wpływu humianu sodu na proces fermentacji alkoholowej i rozmnażanie drożdży [On the mechanizm of the "stimulating" influence of Na-humate upon the process of alcoholic fermentation and multiplication of yeasts]
L. Badura
|
287-328
|
Enzymatyczne przemiany niektórych alkaloidów Lupinus albus in vitro i in vivo [Enzymatic transformations in vitro and in vivo of alkaloids of Lupinus albus. Part II. Tramsformations in vivo]
E. Nalborczyk
|
329-352
|
Inhibitor wirusa mozaiki tytoniowej z porostu Cetraria islandica L. [A Tobacco Mosaic Virus inhibitor from Cetraria islandica L.]
M. Gubański
|
353-360
|